vrijdag 30 november 2018

NEAM2018 dag 29 Verschillen

Vandaag blijkt toch weer het verschil tussen thuis wonen en bij een instelling.

Gisteren was je al diep in slaap en daardoor moeilijk te wekken je hebt geslapen van 4 uur s middags tot 8 uur vanmorgen en helaas vandaag was er weinig veranderd.
Toen je bij ons thuis woonde lieten we je lekker je roes uitslapen tot je weer fit genoeg was.
Heit was vandaag even in Kollum en daar was jij ook slapend op de bank bij de dagbesteding, moe maar wel de ogen op waakstand als ze je aanraken.

Dit komt misschien negatief over maar dat is niet de bedoeling, iedereen leest jou anders en thuis deel je ons aandacht alleen met Siem. De medewerk(st)ers van de JD houden van hun werk en hun bewoners maar in de zorgwereld waar we nu in leven word door de regering de zorg zo uitgekleed dat er weinig ruimte is om er lang op uit te gaan met 1 bewoner.

Jullie wonen er met zijn 8en als je dan met 2 en soms 3 vrouw/man personeel bent moet de aandacht verdeeld worden tijdens het verschonen en koken door. Dit geld ook voor de dagbesteding ook daar staan de cliƫnten hoog in het vaandel maar het blijft schipperen om de zorg rond te krijgen.
Kortom het zijn TOPPERS die voor jullie zorgen en er alles aandoen om jullie een mooie tijd te geven.

Deze week kwam dit bericht van Skipr op Facebook voorbij over de  ZZP VG08 en de Zorgautoriteit skipr.nl/actueel-zorgautoriteit-verkleint-groepsgrootte-ernstig-gehandicapten.
Het is een eerste stap om meer mensen op de groep te krijgen. Hopelijk zet deze lijn zich voort in de zorg.

Weer een van de vele dingen die vervolgt worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...