zaterdag 17 november 2018

NEAM2018 dag 16 Hulpmiddelen en schoenen

Nu je bij Talant woont val je ineens onder instellingszorg. Dus wanneer je nieuwe schoenen moet hebben hoef je niet meer een dag thuis te blijven om naar de Orthopedische schoenmaker en revalidatiearts te gaan maar nu komen ze gewoon bij jou op de groep. Tenminste dat is de bedoeling.

Maar zoals wel vaker voorkomt werkt dit bij jou weer iets anders, de schoenen die je kreeg waren verkeerd aangemeten en moesten opnieuw gemaakt worden. Daar ging tijd overheen en in die tijd had je schoenen aan die eigenlijk heel verkeerd voor je zijn en waar je spitsvoeten vrij spel hebben en als de nieuwe dan eindelijk klaar zijn gaan ze weer stuk.

Binnenkort heb je dan eindelijk toch de laatste afspraak in Beetsterzwaag en dan kan dit hoofdstuk afgesloten worden en gaat alles hopelijk lopen zoals het moet.

Andere dingen zoals je rolstoel veranderen ook van eigenaar eerst waren ze van de gemeente  ( WMO) Nu is hij overgeschreven naar Talant en hebben zij contact met medipoint als er iets niet werkt. De discussie inleveren en opnieuw aanvragen hebben we gelukkig gehad maar helemaal vlekkeloos verliep het ook niet na jaren vaste klant te zijn geweest kom je ineens niet meer in het systeem voor als je duwondersteuning er mee ophoud. Maar gelukkig is ook dit na vele telefoontje weer opgelost.
Het is voor ons wennen om deze dingen niet meer zelf te regelen, soms denk je zal ik toch maar eens zelf gaan bellen?

Zorgdelen is niet altijd makkelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...