donderdag 15 november 2018

NEAM2018 dag 15 Wet middelen Maatregelen

Dat is een van de dingen waar we nu je niet meer thuis woont tegenaan lopen.
Hulpmiddelen die we met moeite voor je aangevraagd en gekregen hebben worden niet zomaar in je nieuwe kamer geplaatst. Je hebt wel een veilig bed waar je niet uit kan maar dan een van tentdoek, hier lag je in het ziekenhuis ook altijd in.
Thuis heb je een groot houten bed waar je je veilig in voelt en wat sloop en knaag beveiligd is.



Je bed thuis


Alle instellingen hebben te maken met de wet middelen maatregelen en natuurlijk is het goed dat hier toezicht op is en soms zijn die maatregelen nodig, niet om je te plagen maar wel om je te beschermen. Zo moet er een handtekening gezet worden als ze je raam op slot willen doen omdat je al 2 keer naar buiten bent geglipt

Doordat je nu in een ander bed ligt wat knaagbaar is ondanks camera toezicht  heb je vaker last van verstopping waardoor je medicijnen niet goed werken en je aanvallen dus weer toenemen.

Het personeel doet hun best om voor jou en je medebewoners een veilige plek te maken 
maar ze zijn aan regels gebonden en mogen dingen pas veranderen als het te vaak misgaat.

De rust waarvan iedereen denkt dat we die nu hebben nu je uit huis is hebben we nog niet, door het delen van de zorg hebben we wel mat meer tijd voor andere dingen maar je echt loslaten doen we toch nog maar niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...