zaterdag 24 november 2018

NEAM2018 dag 23 Vertrouwen

Het is vandaag de 23e dag en ik merk dat het schrijven wat moeizamer gaat niet dat er niets te vertellen is maar het onder woorden brengen van wat er in jou wereldje afspeelt zonder namen te noemen valt soms niet mee.

Je bent vaak verlegen als er nieuwe mensen langskomen, je kijkt ons dan vragend  aan of het wel goed is dat je contact zoekt. Met sommigen heb je direct een klik ben je open en vrolijk en trek je je op aan hun.

We hebben verschillende mensen bij ons thuis gehad om met ons voor jou te zorgen, daar waren een paar bij waar je toch op je eigen manier liet merken je niet op je gemak te voelen, je trok je terug in je schulp en was stil voor jou doen. Bij anderen leefde je op en was je een stoere puber die graag in het dorp rondslenterde.

In de laatste 2 jaar dat je thuis woonde hadden we een team bij wie je je helemaal thuis voelde ze konden je lezen en wisten wanneer je even alleen wilde zijn. Gingen met je shoppen en fietsen en wat heb je van het meeste genoten.

Nu woon je alweer ruim een jaar op de JD en moet je weer van voor af aan beginnen wennen aan nieuwe begeleid(st)ers en aan nieuwe huisgenoten. Sommigen zijn teer en je voelt dat aan. je bent daar voorzichtig mee. Sommigen kunnen wat meer hebben en tja die zijn dan soms zomaar ineens hun speelgoed of plekje op het waterbed kwijt .  En soms ben je samen met een op strooptocht en zijn de koekjes niet veilig.

Er is de laatste tijd wat wisseling van het personeel op de groep dit brengt voor jou en de anderen wat onrust mee waardoor je soms het moeilijk verstaanbaar gedrag van gisteren laat zien.

Het komt wel goed met jou op de JD het kost alleen wat meer tijd en geduld van alle kanten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...