maandag 25 november 2019

NEAM2019 dag 25 Ketogeen dieet

Wim is al jaren een ketokid. De eerste keer dat hij werd ingesteld op het Ketogeendieet was in 2005.
We zijn toen anderhalve week opgenomen geweest bij SEIN in Zwolle. Daar kregen we kookles en zijn we in de winkels langs de schappen geweest om etiketten te leren lezen. ondanks een kleine onenigheid over een multivitamine hebben we er toch wel wat opgestoken.


Het dieet werkte vrij snel en we zagen de aanvallen per week afnemen en eind 2009 hebben we zelfs een aantal medicijnen afgebouwd. In het begin leek alles goed te gaan maar heel langzaam kwamen de aanvallen weer terug en moesten we de medicijnen weer opbouwen, De Taloxa die Wim kreeg ging over naar een andere fabrikant die in het begin de samenstelling niet goed kon krijgen.
Hierdoor ontspoorde Wim volledig en belande zelfs op de IC,
Na een slechtnieuws gesprek is op ons aandringen het dieet voor de 2e keer weer opgestart, Wim reageerde er gelukkig weer goed op en binnen een week was het levensgevaar geweken.

Tot nu toe zijn alle onderzoeken goed en voorlopig blijft hij op het dieet, we durven het niet nog eens af te bouwen misschien ooit als er ooit een goed alternatief gevonden word tot die tijd gaan we vrolijk verder met het verzinnen van nieuwe recepten wie weet maak ik er een 2e kookboek bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...