vrijdag 22 november 2019

NEAM2019 dag 22 Familie en Vrienden

in het web op ( rapportage systeem Talant ) word sinds kort gerapporteerd volgens het ondersteuningsplan. Onderin staat een gedeelte over familie sociale contacten en meedoen in de samenleving.

Wij zijn met ons vieren Heit Joop Mem Wieke en broertje Siem .
Daarnaast heeft Wim 6 ooms en tantes, en heel veel neven nichten en zelfs achter neefjes en nichtjes.
Hij kent ze niet allemaal en met de ene heeft hij wat meer binding dan de andere Doordat Wim vaak in zijn eigen wereldje leeft is het ook moeilijk om echt contact met hem te maken.

Vaak is hij verlegen als hij iemand voor het eerst ontmoet dan word er eerst met een blik aan ons gevraagd of het goed is en dan kan diegene een handje krijgen. En als het dan klikt dan heb  je ook en vriend voor het leven.

Er is maar 1 uitzondering op bovenstaand verhaal en dat was wat Wim betreft liefde op het eerste gezicht, hij zag haar in de manege en was meteen zo vrij om bij haar in de rolstoel te klimmen.
Het contact is gelukkig gebleven in de afgelopen jaren al is direct contact zoeken moeilijk voor hem.

Ook bij de PGB ers die hem verzorgd hebben en op de dagbestedingen heeft hij zijn charmes in de strijd geworpen. Met zijn lach en zijn knuffels kan hij bij de meesten een potje breken.

Als Wim thuis is rust hij eerst uit en zomers gaat hij soms mee shoppen in het dorp, even kijken bij het fierljeppen en kijken bij de activiteiten die georganiseerd zijn door Burgum heeft meer.

Als ik dit zo zie dan denk ik dat hij wel een netwerk om zich heen heeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...