dinsdag 5 november 2019

NEAM2019 dag 5 regels en wetten na je 21e

Je woont nu al 2 jaar op de JD en je hebt het er reuze naar je zin gelukkig maar nu ja daar woont en 21 jaar bent veranderen dingen.

Doordat heit een poos ziek geweest is hebben we tijdelijk een aanvullende uitkering gehad.
Die is al gestopt en de gemeente is bezig met de afhandeling en ineens komen ze erachter dat je in juni 21 jaar bent geworden en ( bijna ) elk weekend lekker bij ons thuis bent.

Iedere jongere vanaf 21 jaar die thuis woont bij ouder met een uitkering word geacht kostgeld te betalen, dus de gemeente is nu aan het uitzoeken hoeveel ze misschien teveel aan ons hebben uitbetaald. we wachten maar af wat ze beslissen.

Nu je op de JD woont val je ook onder de wet middelen maatregelen, het bed wat je hebt en de hes en heupgordel in je rolstoel vallen daar ook onder.
 Elk half jaar word er bekeken of het nog steeds nodig is en of er iets van gestopt kan worden.
Voor jou en degenen die met jou werken hun veiligheid is het beter dat je deze hulpmiddelen en beperkingen blijven dus gaan we elke keer het gesprek weer aan.





Al van kleins af aan ben je vaak buiten de radar van gemeente en instellingen geweest en ineens als er een aanvraag voor iets komt vragen ze zich af waarom je niet eerder gespot bent, misschien wel omdat heit en ik graag zoveel mogelijk dingen zelf voor je oplossen of regelen.

Tijdens de laatste bespreking kwam en weer een nieuwe term bij     artikel 60

wij hadden er nog nooit van gehoord maar in het kort is het dit

Wet BOPZ | KNMG

https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/wet-bopz.htm
De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz) geeft zorgverleners de mogelijkheid om patiƫnten die door een stoornis van hun geestvermogens een gevaar vormen voor zichzelf of anderen, onder dwang op te nemen in een psychiatrisch ziekenhuis, psychogeriatrisch verpleeghuis of instelling voor verstandelijk gehandicapten.

In jou geval is er geen sprake van een gedwongen opname, er was gewoon een plekje vrij 5 minuten lopen bij ons vandaan en omdat wij ook wel graag zelf een goed plekje voor je zochten kwam dit op een goed moment. Maar omdat je zelf niet kan aangeven of je het ermee eens bent komt deze wet nu in beeld. We hebben de papieren nu ingevuld voor jou veranderd er niets maar Talant moet als erom gevraagd word deze papieren kunnen tonen.

In 2020 veranderd de wet alweer eens kijken wat dat dan weer gaat brengen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het is alweer 1 april

Hoi allemaal vandaag is het alweer 1 april mem is blij dat deze dag weer om is. sinds ze 13 jaar geleden in het UMCG zeiden dat ze mij uit...